PLASTICA DE CONTUR INTIMĂ

 PLASTICA DE CONTUR INTIMĂ

 Revoluţia sexuală din anii şaptezeci ai secolului trecut a scos din conul de umbră în care se aflau relaţiile intime dintre bărbaţi şi femei, iar în prezent această sferă este considerată o componentă deosebit de importantă a unei vieţi armonioase. Atenţia acordată acestui subiect este atât de mare, încât autorealizarea intimă a devenit, inevitabil, o parte constituentă a imaginii omului de succes. Cu toate acestea, societatea este în continuare destul de conservativă, şi dacă viaţa personală poate fi discutată relativ deschis, atunci problemele estetice din sfera intimă constituie un tabu.

Multe, foarte multe femei sunt nemulţumite, din diverse motive (cauze genetice, schimbări de vârstă sau hormonale), de estetica organelor genitale externe. Chiar şi în discuţiile deschise despre sfera sexuală, abordarea aspectelor ei fiziologice se consideră indecentă sau vulgară. Cu toate acestea, problemele respective, care pot conduce treptat la inhibare psihologică şi complexe severe, sunt uşor de soluţionat cu ajutorul tehnicilor medicinei estetice, în special ale plasticii de contur intime.

Plastica intimă de contur reprezintă o metodă corectivă nedureroasă şi netraumatizantă de întinerire a zonelor intime cu ajutorul injectărilor de filleri pe bază de acid hialuronic.

De regulă, femeile se simt jenate şi nu cer sfatul ginecologului referitor la factorii estetici, deoarece ginecologia din ţara noastră este orientată în special spre monitorizarea funcţiei reproductive, acordând tuturor celorlalte aspecte un rol secundar sau chiar ignorându-le. Însă unii ginecologi-obstetricieni cu viziuni progresiste analizează deja posibilităţile plasticii de contur intime şi o includ, din ce în ce mai des, în cadrul activităţilor terapeutice complexe pentru menţinerea sănătăţii feminine.

Avantajele plasticii de contur intime:

 1. lipsa durerii: este o metodă foarte confortabilă pentru pacient de corectare şi întinerire a zonei intime;
 2. siguranţa: sunt folosite preparate hipoalergenice, pe bază de acid hialuronic – un component natural al pielii;
 3. abordarea individuală: în orice moment poate fi efectuată o procedură repetată sau de corectare, deoarece acidul hialuronic este eliminat treptat din organism;
 4. rapiditatea: procedura durează aproximativ o oră şi este realizată cu anestezie aplicativă (de suprafaţă), adică nu necesită anestezie generală;
 5. naturaleţea: pe lângă efectele estetice, fillerii contribuie la sporirea lubrifierii mucoaselor, intensificând schimbul de substanţe în ţesuturi şi îmbunătăţind funcţia receptorilor răspunzători pentru excitarea sexuală.

Plastica de contur intimă permite:

 • Remodelarea labiilor mari şi mici (labioplastia), redându-le trăsăturile estetice, prin reducerea sau mărirea dimensiunilor, îmbunătăţirea lubrifierii, tonifierea labiilor.
 • Micşorarea/îngustarea vaginului (rejuvenarea vaginală) în cazul modificărilor cauzate de vârstă sau după naştere, formarea platformei orgasmice pentru sporirea tonusului şi sensibilităţii, creşterea frecvenţei şi intensităţii orgasmului vaginal.
 • Mărirea suprafeţei punctului G, lubrifierea mucoasei de la intrarea vaginală. Mărirea volumului punctului G facilitează depistarea şi stimularea acestuia.
 • Remodelarea sau reducţia „glugii” clitorisului (clitoroplastia) pentru sporirea atractivităţii estetice şi creşterea sensibilităţii în timpul actului sexual.
 • Remodelarea areolelor şi mameloanelor, făcându-le mai proeminente şi mai „obraznice”, pentru ridicarea sensibilităţii şi obţinerea efectului estetic. Este important faptul că această procedură nu blochează canalele galactofore ale glandei mamare, iar femeia va putea ulterior să alăpteze.

Rezultatele procedurii

 • Creşterea în intensitate a plăcerii sexuale şi atingerea orgasmului vaginal de către toate pacientele. Femeile care anterior nu au avut orgasm vaginal vor obţine de acum înainte fără probleme satisfacţie sexuală, iar cele care au mai încercat astfel de orgasm vor beneficia de senzaţii inedite, experimentând un orgasm mai puternic şi mai îndelungat.
 • Îmbunătăţirea lubrifierii mucoasei organelor genitale.
 • Sporirea tonusului muşchilor din zona bazinului.
 • Creşterea atractivităţii estetice a zonei intime şi a sânilor.
 • Sporirea libidoului (dorinţei sexuale).
 • Creşterea mulţumirii de sine şi a confortului psihologic.

Pentru prima dată în Republica Moldova, Centrul de sănătate OZONIS propune proceduri de plastică de contur intimă după metodica profesorului I. A. Iuţkovskaia.